keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kaavapaperin rapinaa

Tiistaina käsityöluokan täytti kaavapaperin rapina - huomasitteko? Osa sai kaavansa piirrettyä ja osalla työ jäi vielä vähän kesken. Ensi viikolla jatkamme kaavojen jatkokäsittelyllä eli kuosittelulla. Vähän esimakua saimmekin yhden kaavan selän leventämisestä. Ottakaa ensi kerralla mukaan vaatesuunnitelmanne. Kuositteluvaiheessa ne ovat hyvin tärkeät, jotta tiedämme tarkalleen, mitä on tarkoitus tehdä.

Täältä löytyy hyvä kertauspaketti (pdf) mittojen ottamisesta ja kaavojen jäljentämisestä, jos jotain meni ohi tai ei jäänyt mieleen tiistai-iltana.

Pinterestistä kannattaa etsiä ideoita ja tietoa kaavoittamisesta esimerkiksi hakusanoilla pattern making. Alla olevassa kuvassa ideoita siitä, mitä kaikkea yläosan peruskaavalle voi tehdä, jotta saadaan erilaisia paitoja.

Lähde

Katsoimme ohimennen myös toisen ryhmän tekemiä pipoja. Tämän linkin takana on ohje pipon ompeluun. Pipo voisi olla myös hyvä saumuriharjoitus teille! Eli ottakaa vanha trikoopaita mukaan, jos kotoa löytyy, niin voitte jossakin välissä, vaikka apua odotellessanne, tehdä pipon!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti